X

Windows 10 Zararlı Olabilecek Yazılım Bulundu Uyarısı ve Hatası

Wimdows 10’nun güvenlik sistemi cihazınızda bir tehit tespit ettiği zaman bu uyarıyı alırsınız hemen kurtulayım diyorsanız bu uyarı çıkmadan önce yüklediğiniz son yazılım veya yazılımları silin.Virus programı ile taratın özellikle kayıt defterinizi detaylı tarama yaptırın.Peki bu uyarı neden çıkar ,nedenleri neler.

Tanımadığınız göndericilerden gelen e-posta iletilerini veya bilmediğiniz e-posta eklerini açmayın. Pek çok virüs e-posta iletilerine eklenir ve eki açtığınız anda yaygınlaşır. En doğrusu, beklediğiniz bir ek olmadığı sürece hiçbir eki açmamaktır.

İnternet tarayıcınızda açılır pencere engelleyicisi kullanın. Açılır pencereler görüntülemekte olduğunuz web sitesinin üstünde görünen küçük tarayıcı pencereleridir. Çoğu reklamcılar tarafından oluşturulmuştur, ancak kötü amaçlı veya güvenli olmayan kodlar içerebilirler. Açılır pencere engelleyicisi bu pencerelerin bazılarının veya tümünün görünmesini engelleyebilir.

Windows SmartScreen bildirimlerine dikkat edin. İnternet’ten indirdiğiniz tanınmayan uygulamaları çalıştırırken dikkatli olun. Tanınmayan uygulamalar büyük ihtimalle güvensizdir. İnternet’ten bir uygulama indirip çalıştırdığınızda, uygulama iyi olarak bilinmiyorsa ve zararlı olabilecekse SmartScreen uygulamanın tanınırlılığıyla ilgili bilgileri kullanarak sizi uyarır.

Windows’un güncel olmasını sağlayın. Microsoft düzenli aralıklarla bilgisayarınızı korumanıza yardımcı olabilecek özel güvenlik güncelleştirmeleri yayınlar. Bu güncellemeler olası güvenlik açıklarını kapatarak virüslerin ve diğer kötü amaçlı yazılım saldırılarının engellenmesine yardımcı olabilir.

Güvenlik Duvarı kullanın. Windows Güvenlik Duvarı veya başka bir güvenlik duvarı uygulaması, bilgisayarınıza bağlanmaya çalışan bir virüs veya solucan olması durumunda bu şüpheli etkinlik konusunda sizi uyarabilir. Aynı zamanda, zararlı olabilecek uygulamaları bilgisayarınıza indirmeye çalışan virüsleri, solucanları ve korsanları da engelleyebilir. Windows güvenlik duvarını kullanmadığınız için hatalar daha kötüsü virüsler ile karşılaşabilirsiniz.

İnternet tarayıcınızın gizlilik ayarlarını kullanın. Bazı web siteleri reklam yönlendirmek, dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığı yapmak için kişisel bilgilerinizi kullanmaya çalışabilir.

Kullanıcı Hesabı Denetimi’nin (UAC) etkinleştirildiğinden emin olun. Bilgisayarınızda yönetici düzeyinde izin gerektiren değişiklikler yapılacağı zaman, UAC sizi uyarır ve değişikliği onaylama olanağı sağlar. UAC virüslerin istenmeyen değişiklikler yapmasını engellemeye yardımcı olabilir. UAC’yi açmak için ekranın sağ kenarından içeri doğru çekin ve Ara öğesine dokunun. (Fare kullanıyorsanız ekranın sağ üst köşesine gidin, fare işaretçisini aşağı indirin ve ardından Ara öğesine tıklayın.) Arama kutusuna uacgirin ve yazın ve ardından Kullanıcı Hesabı Denetimi ayarlarını değiştir‘e dokunun veya tıklayın.

İnternet önbelleğinizi ve gözatma geçmişinizi temizleyin. Çoğu tarayıcı ziyaret ettiğiniz web siteleri hakkındaki bilgileri ve bu web sitelerinin sizden istediği bilgileri (adınız ve adresiniz gibi) depolar. Bu bilgilerin bilgisayarınızda depolanması yararlı olabilir, ancak bazılarını veya tümünü silmek isteyeceğiniz zamanlar da olabilir; örneğin, ortak kullanılan bir bilgisayarda kişisel bilgilerinizi bırakmak istemezsiniz.

Baran KARABOĞA: Bilgisayar Mühendisliği okuyor,hatadeposu.com kurucusu,kod yazmak ve grafik tasarım yapmakdan hoşlanıyor. <b><a href="http://barankaraboga.com/">Kişisel Web Sayfası</a></b>
Related Post