Google Play Store'da karşılaştığımız hatalar
Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefonunuz varsa  ve Google Play Store’da uygulama indirirken veya güncelleme yaparken  problemler yaşıyorsanız, sizi şöyle alalım :

Google Play Store hataları , birçok kişi bu hata kodları ile karşılaşmakta . Bu yazımızın artık sizin derdinize derman olabileceğini düşünüyoruz.Hata kodlarını ve hangi çözüm yollarını izlemeniz gerektiğini anlatmaya çalıştık.

Aşağıda belirtmiş olduğumuz hataların çözüm yöntemlerini uygularken dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Bu adımları denerken öncelikle mutlaka bir telefonunuzun yedeğini tutun aksi takdirde meydana gelebilecek sorunlardan Hatadeposu.com sorumlu değildir.

Hadi o zaman sorunlara ve çözümlerine şöyle bir bakalım…


 Hata Kodu 491: İndirme veya güncelleştirme yapılamıyor.

Çözüm: Google hesabınızı cihaz üzerinden silin.  Ardından Google Play Store’a web üzerinden girip cihazınızı oradan da silin. Ardından telefonu yeniden başlatıp, kendi hesabınızı tekrardan girin.                       (Bu çözümün ayrıntılı adımları için hata-491 adlı yazımızı incelemenizde fayda var)


 Hata Kodu 498: Google Play Store üzerinden yapılan indirmenin bölünmesi.

Çözüm: Bu hata cihazın ön belleğinin dolu olmasından kaynaklanıp , gerekli indirmeye yer kalmamasından dolayı yaşanmaktadır. Sorunu çözmek için arka planda çalışan uygulamaları kapatın, gereksiz yer kaplayan dosyalarınızı  silin ve ardından cihazı güvenli modunda başlatıp (Samsung cihazlar için bu ses kısma, güç ve menü tuşlarına aynı anda basarak yapılabilir. Birçok cihazda da ses kısma ve güç tuşu.Sizde buna benzer kombinasyonları deneyin eğer olmuyorsa ), güvenli moda başarılır bir şekilde giriş yaptıktan sonra  ayarlara girip ön belleği bölme   seçeneğini geçin.  Onaylamak için yeniden güç tuşunu kullanın.

 


Hata Kodu 919: Uygulama çalışıyor fakat açılmıyor.

Çözüm: Cihazda hiç boş alan kalmadığında bu sorun çıkmakta. Cihazda boş hafıza oluşturup tekrar deneyin.

 


Hata Kodu 413: Uygulama güncellenmiyor veya indirilemiyor.

Çözüm: Proxy ayarlarınızı değiştirdiyseniz böyle bir sorun karşınıza çıkabilir. Uygulamaları ayarlar menüsünden açıp, Google hizmetlerini ve Play Store’u seçip verileri temizleyip, durdurmaya zorlayın.

 


Hata Kodu 921: Uygulama indirilemiyor.

Çözüm: Google Play Store uygulamanızın  ön belleğini temizleyin ve verilerini silin. Tabi bunu yaparken kayıtlı ayarlarınız silinebilir. Dikkatli olmanızda fayda var ! .


 Hata Kodu 923: İndirme gerçekleştirilemiyor, Google hesabını senkronize ederken sorun çıkıyor veya hafızada yer yok.

Çözüm: Google hesabınızı ve telefonda gereksiz yer kaplayan tüm uygulamaları silin. Ardından cihazınızı güvenli modda başlatıp, ön bellek bölümlendirmeyi seçip, yeniden başlatın.

 


Hata Kodu 403: İndirme yapılamıyor.

Çözüm: Bu sorunu  daha çok  tek bir cihazda iki farklı Google hesabı kullanan kişiler yaşamaktadır . Google hesabınızı doğrulayıp, sorunlu uygulamayı silin. Ardından tekrar indirmeyi deneyin.


 Hata Kodu  927: Google Play Store güncellemesi yapıldığı için uygulamala indirilememesi.

Çözüm: Google Play Store uygulamasının güncellemesi bitene kadar bekleyin. Eğer hatayı almaya devam ederseniz, Google Hizmetlerinin ve Google Play Store’un verilerini silip, durdurmaya zorlayın.

Görüldüğü gibi çözüm yollarının neredeyse çoğu birbirine yakın hafıza ve önbellek ağırlıklı çözümler.

 Tekrar etmemde fayda var ; İşlemleri yapmadan önce telefonunuzdaki verilerin yedeği bulunsun. UmarızGoogle Play Store’da karşılaştığımız hatalar

karşılaştığınız  sorunları vermiş olduğumuz yollarla çözülür ve sizde  rahat bir internet sörfünün tadını çıkarırsınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.